Nu har jag lagt den goda milda fisksoppan på webben. Det är faktiskt den enda fisksoppa jag vet som är gjord på mjölk.
http://goto.glocalnet.net/livserfarenhet/mat.htm
Billig och nyttig. Om det kommer fler personer än fyra, häll i mera mjölk, vatten, potatis och fiskbuljong. Ungefär som i det gamla soldatskämtet: Häll mer vatten i ärtsoppan så manskapet kan få äta sig mätta!
söndag 27 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
"Ja, det kan man kolla på många sätt - ett är att lägga det i ett glas vatten; om det lägger sig på bottnen är det för gammalt, håller det sig i mitten börjar det bli så där och flyter det är det färskt."
SvaraRaderaNej, nej, nej! Tvärtom, om ägget flyter så är det gammalt. När det sjunker så är det färskt. Det förstår du väl att ägget inte kan bli tyngre med tiden, däremot lättare allteftersom det torkar ut och luftbubblan inne i ägget växer i storlek.
oj oj du har alldeles rätt...jag ändrar genast!
SvaraRadera